Sekonda

Sekonda, opgericht in 1966, begon als een Brits merk met een collectie mechanische horloges die oorspronkelijk in Rusland werden vervaardigd. Met uitgebreide marketingcampagnes en uitstekende klantenservice werd Sekonda al snel een begrip. Door de introductie van het quartz uurwerk verhuisde de productie naar Hong Kong en kon Sekonda meer modieuze stijlen introduceren. In 1978 verkocht Sekonda 1 miljoen horloges in een jaar - pas het tweede merk dat dat ooit heeft gedaan.


Sekonda ontwikkelt

In 1986 lanceerde Sekonda zijn populaire stoomwalsreclame, waarmee de beroemde lijn ontstond waar het nog steeds voor staat: pas op voor dure imitaties. Twee jaar later werd Sekonda het best verkochte horlogemerk in het VK en bekleedde die positie gedurende 31 opeenvolgende jaren.

In 1991, toen de consumentenwaarden begonnen te veranderen, lanceerde Sekonda zijn Quality Initiative. Dit definieerde de principes die het tot op de dag van vandaag nog steeds volgt: uurwerken van topkwaliteit, strikte fabricagespecificaties, rigoureuze tests, uitgebreide kwaliteitscontrole en uitstekende after-sales service. Het Sekonda-assortiment werd vervolgens opnieuw gelanceerd in 1993 na nieuwe producten uit het Verre Oosten met de nieuwste Japanse bewegingen.

De periode sinds 1998 was er een van snelle veranderingen met de introductie van talloze modemerken op de wereldmarkt. Om de groei van de modemarkt bij te houden, moest Sekonda actie ondernemen en in 2004 werd Seksy geboren. Geïnspireerd door catwalktrends en volgens door mode geleide ontwerpen, lanceerde Seksy met slechts elf modellen. Maar met slimme reclame en een direct herkenbare naam werden een aantal van deze lijnen bestsellers en werd het merk een wereldwijd succes.

Sekonda biedt vandaag een brede collectie innovatieve ontwerpen met hoogwaardige uurwerken en materialen om duurzame en stijlvolle uurwerken te creëren. Hierdoor is Sekonda uitgegroeid tot een wereldwijd merk en een van de grootste horlogemerken in de reisbranche, te vinden in 66 landen en aan boord van meer dan 110 luchtvaartmaatschappijen.


Horloges van Sekonda