Restauratie van uw oude horloge

De werkzaamheden voor een restauratie van een uurwerk zijn arbeidsintensiever, dan de werkzaamheden voor een reparatie. Bij een restauratie ondergaat het uurwerk ook een full service, zoals omschreven bij reparatie.

We spreken over restauratie als er geen uurwerkonderdelen meer leverbaar zijn, of als het om een uniek stuk gaat.

De restauratie van uurwerken geldt meestal voor vestzakhorloges of oude polshorloges. Deze zijn vaak voorzien van een spillegang, ankergang of cilindergang. De ouderdom en de gang bepalen vaak de nauwkeurigheid van het horloge. Na de restauratie heeft het horloge de nauwkeurigheid, die toen normaal was.

Als restaurateur leven wij ons in, in de toenmalige maker van het uurwerk. De te vervangen onderdelen worden met de hand gemaakt. Ze worden aangepast, totdat de functie optimaal is. Het onderdeel wordt in dezelfde stijl gemaakt als de rest van de onderdelen. Hiervoor hebben we alle benodigde machines en kennis in huis.

U kunt er ook voor kiezen om de wijzerplaat te laten restaureren. Hiervoor werken we samen met een gerenommeerde bedrijven. Na een restauratie is onderhoud nodig om het smeermiddel in goed conditie te houden.

Iedere 5 tot uiterlijk 7 jaar is onderhoud (full service) aan uw horloge aan te bevelen.    

Wij repareren uw horloge

Is uw geliefde horloge stuk, of staat deze stil? Uw horloge laten repareren is dan de juiste optie. Voor de meeste Zwitserse horlogemerken kunt u bij ons terecht. Wij zijn een gespecialiseerd horloge atelier voor onder andere merken als Oris, Omega, Tag Heuer, Cartier, IWC, Tissot, Certina, Hublot, Longines en vele anderen. Uw horloge is bij ons in goede handen. 

U kunt zonder afspraak uw horloge of klok ter reparatie aanbieden en ophalen in ons atelier.

Bij een full service doorlopen we het hele uurwerk van uw horloge of klok en komen we de eventuele defecten tegen. Voor meer uitleg hierover zie Horloges / Reparaties of Klokken / Reparaties.

Wanneer een horloge of klok bij ons een full service ondergaat, is het daarna weer zo goed als nieuw.

Wij maken graag tijd voor u.Wij repareren uw horloge