Onderhoud en reparatie van uw klok

Een mechanisch klok wordt aangedreven door een “kracht”. Dit kan een veer of een gewicht zijn. Wij hebben met kracht overbrengingen te maken, daarom is het belangrijk dat het smeermiddel in een goede conditie blijft. Het smeermiddel zit niet in een uurwerk om de weerstand op te heffen, maar om deze gelijkmatig te maken. Op die manier functioneert het uurwerk optimaal.

Het smeermiddel wordt door ouderdom en invloed van vuil en vocht slecht.

Stof is de grootste oorzaak van slijtage aan het uurwerk. Stof zit overal, hoe goed men ook poetst. Doordat het stof bij het smeermiddel komt, wordt het een schuurmiddel. Men ziet dan, dat het smeermiddel zwart is. Hierdoor ontstaat er slijtage op de uurwerk onderdelen.

Een mechanische klok heeft onderhoud nodig.

Eerst wordt het uurwerk voor gereinigd, zodat de aanwezige slijtage zichtbaar wordt. Het uurwerk wordt geheel gedemonteerd en de tandwielen worden nagekeken op slijtage en/of kromme tanden. De assen van de tandwielen worden cilindrisch geslepen en gepolijst. De lagergaten worden uitgepend, zodat al het vuil uit de lagers is. Zo is goed zichtbaar waar de slijtage is ontstaan.  Dit wordt verholpen door het plaatsen van lager bussen. De uitgesleten lagers in de platine worden uitgefreesd en worden vervangen door exemplaren in brons.

 

Eindmontage uurwerk

Na vervanging van de lagers worden de lagergaten aangepast aan de dikte van de assen. Na deze handeling wordt het uurwerk gemonteerd en nagekeken of alles soepel draait. Het uurwerk wordt opnieuw gereinigd, zodat alle spaantjes en ander vuil van de bewerkingen weg zijn.

Nu kan met het afmonteren van het uurwerk begonnen worden. Alle onderdelen worden nagekeken op hun functie en worden voorzien van de geëigende smeermiddelen.

Uurwerken met gewichten hebben meestal een of meerderen kettingen. Na een reparatie van een uurwerk is het erg belangrijk dat deze schoongemaakt zijn. Vaak is er aan gepoetst en bevatten de schakels resten van een poetsmiddel. Als dit in het uurwerk komt tijdens het optrekken van de gewichten vervuilt dit het smeermiddel met alle gevolgen van dien.

Het uurwerk is klaar voor montage in de schoongemaakte behuizing.

Na het afmonteren blijft een gerepareerd uurwerk altijd 1 á 2 weken proeflopen. Dit is nodig, omdat het uurwerk opnieuw ingeregeld moet worden. Door de reparatie zijn er instellingen veranderd, welke van invloed zijn op het op tijd lopen van het uurwerk.

Iedere 5 tot uiterlijk 7 jaar is onderhoud aan te bevelen.

 

Heeft u een klok die gerepareerd moet worden, dan kunt u deze aanbieden in ons atelier.